fraktfritt över 600 kr
leveranstid 2-6 dagar
trygga betalningar
säker anslutning (ssl certifikat)
100% Ekologiskt Certifierat

Köp- och leveransvillkor

Köpvillkor Ekorätt AB

Allmänt

Ekorätt AB säljer ekologiska varor både via internet och i butiken på Allmänna Vägen, 41460 Göteborg. Vi skickar endast inom Sverige.

Beställning

Beställning görs på vår hemsida; www.ekoratt.se

Om du har frågor kring hur du beställer är du välkommen att ringa oss på tel 031-425 100 eller mejla info@ekoratt.se

Avtal om köp träffas när beställningen är genomförd och en orderbekräftelse skickats till den mejladress du angivit

 

Priser och produktbilder

Fraktfritt vid köp över 600kr, annars 69kr.

Samtliga priser anges i svenska kronor inklusive moms. Eventuell fraktkostnad tillkommer.

Produktbilderna på hemsidan garanterar inte att varans exakta utseende och beskaffenhet återges. Vi reserverar oss för eventuella fel i produktinformationen och förbehåller oss rätten att ändra produktinformation och priser utan föregående avisering.

ekoratt.se använder Klarna Checkout som betalsätt för samtliga privatpersoner. Detta innebär att du inte registrerar dig på ekoratt.se för att handla, utan helt enkelt väljer dina varor och betalar med kort, via din bank eller mot faktura. Ditt paket skickas till närmaste utlämningsställe för DHL servicepoint, du aviseras via SMS och hämtar ditt paket mot uppvisande av legitimation. Normalt har du dina varor levererade inom 2-6 arbetsdagar. Alla paket är märkta med ett spårbart sändningsnummer som vi mailar till dig då din order lämnar ekoratt.se.

I kundvagnen kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms och eventuell frakt. Betalningsvillkor finns angiven i kundvagnen beroende av valt betalningssätt. Fraktvillkor finns angivet i kundvagnen.

Transportskadat gods

Transportskador skall omgående anmälas till transportören och ekoratt.se.  Var noga med att kontrollera din försändelse vid mottagandet, att antal kollin stämmer med frakthandlingen och att allt gods är oskadat.

Ångerrätt och retur

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt Distans- och hemförsäljningslagen. Ångerfristen börjar gälla från det att du tagit del av villkoren för ångerrätten. En förutsättning är dock att varan är oanvänd och oskadad samt att förpackningen är obruten.

Vid användandet av ångerrätt mejla oss på info@ekoratt.se eller ring 031-425100. Vi behöver följande information:

a) ordernummer (finns i din orderbekräftelse, på följesedeln eller fakturan)

b) ditt namn och kontaktuppgifter

c) antal och namn på de produkter som önskas returneras

ekoratt.se skall bekräfta att returen är tillåten och att ångerfristen inte har passerats innan varorna skickas tillbaka. Returen skall ske med Posten varubrev eller Posten Företagspaket och kunden står för returkostnad enligt Postens portotabell. Kunden har ansvaret för varan till dess den har kommit oss tillhanda. Returer får inte skickas som postförskott.

Returadress

Ekorätt AB

Allmänna Vägen 22

41460 Göteborg

 

Återbetalning

När vi har mottagit och kontrollerat den returnerade varan återbetalar vi snarast hela köpesumman inklusive eventuell fraktkostnad (ej returfrakten), dock senast inom 30 dagar enligt Distansavtalslagen. Om du har betalat med faktura, direktbetalning eller förskottsbetalning överför vi pengarna till ditt bankkonto. Om du har betalat med kort krediterar vi retursumman på ditt kort.

Reklamation

Om du har fått en defekt eller felexpedierad vara ber vi dig att omgående kontakta oss. Beskriv felet så utförligt som möjligt. Om vi inte kan lösa problemet får du naturligtvis reklamera produkten för att få en ny. Reklamationer skall göras i enlighet med de instruktioner du får av oss. Vid eventuell tvist följer vi Allmänna reklamationsnämndens rekommendationer.

 

Ej uthämtade paket

Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaderna för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket (returfrakt, expeditionskostnad etc). Därför tar vi ut en avgift om 150 kr om ett paket ej hämtas ut. Försändelsen ligger hos DHL Service Point i 14 dagar. Observera därför att om du ångrar ett köp och vill returnera varan, måste du först hämta ut paketet och därefter returnera enligt beskrivning ovan under kapitel Ångerrätt och Retur

 

Information